Efekt śniegu (zamszu) na bazie masła kakaowego.
Stosowany do dekoracji powłok tortów, tortów lodowych, deserów mrożonych, lodów, musów, monoporcji, kremu maślanego, śmietany, mas cukrowych, czekolady.
Stworzony na bazie barwników nieazowych (AZO Free) oraz naturalnych. W zestawie znajdują się dwie końcówki o różnej średnicy dyszy pozwalające uzyskać inne struktury. Czarna końcówka delikatniejsze krycie. Żółta końcówka mocne krycie i lepiej widoczna struktura zamszu.
Smak białej czekolady.
Pojemność 250ml.
Aby uzyskać pożądaną konsystencję zagrzać równomiernie pojemnik w kąpieli wodnej aby rozpuścić masło kakaowe a następnie wstrząsnąć.
Pamiętać aby nie przekroczyć temperatury 40oC bez kontaktu z płytą grzewczą. Po 10-15 min. wstrząsnąć do swobodnego przemieszczania się kulki.
Jeśli kulka swobodnie przemieszcza się w masie można rozpocząć aplikację produktu na dobrze schłodzone powierzchnie z odległości ok. 25-35 cm pod wyciągiem lub odpowiednią osłoną. Zamsz można nakładać warstwami. Przed nałożeniem kolejnej warstwy pozostawić do wyschnięcia.
Tort lub dekorację należy niezwłocznie wstawić do lodówki.
Po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy.
Wskazówka: W przypadku niedrożności dyszy umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 40oC
Skład: gaz nośny E943a, E944, E943b, masło kakaowe, biała czekolada, olej roślinny, emulgator, lecytyna sojowa E322, barwnik luteina E161b, tlenek żelaza E172, przeciwutleniacz: ekstrakt rozmarynu E392.