- ulubiona mieszanka lub przepis na ciasto,
- krem,
- okrągła forma do pieczenia ciasta.
http://www.fabrykacukiernika.pl/forma-metalowa-do-pieczenia-okragla-z-wyjmowanym-dnem-26cm-id-3419
https://www.fabrykacukiernika.pl/forma-metalowa-do-pieczenia-okragla-24cm-id-2616
https://www.fabrykacukiernika.pl/formy-metalowe-do-pieczenia-z-wyjmowanym-dnem-222426cm-3szt-id-2368
https://www.fabrykacukiernika.pl/forma-metalowa-do-pieczenia-okragla-22cm-id-3418
Kratka chłodząca
Łopatki do kremu
Zestaw tylek dekoracyjnych "32" oraz "1M"
Worki do szprycowania
Barwnik różany, błękitny, żółty, różowy, fioletowy, turkusowy, pomarańczowy
Konfetti serduszka lub usta
https://www.fabrykacukiernika.pl/posypka-konfetti-usta-56g-id-2568
Dekoracje cukrowe lub czekoladowe serduszka
https://www.fabrykacukiernika.pl/szukaj?query=serduszka+waflowe&categoryid=301&producerid=7&priceFrom=0&priceTo=531
https://www.fabrykacukiernika.pl/szukaj?query=serduszka+czekoladowe&categoryid=301&producerid=-1&priceFrom=0&priceTo=531
Przygotowanie
Krok 1
1. Upiecz dwie warstwy ciasta.
2. Wypoziomuj każdą warstwę do 4 cm wysokości.
3. Używając białego kremu, wypełnij i ułóż warstwy ciasta. Twoje ciasto powinno mieć około 12 cm wysokości po złożeniu.
4. Obłóż ciasto kremem za pomocą szpatułki.
Krok 2
Pokoloruj krem barwnikami. Użyj tych kombinacji barw, aby go zabarwić:
1 szklanka kremu różowego (połącz kolory Rose i Sky Blue),
1 szklanka kremu czerwonego (połącz kolory Rose i Lemon Yellow),
1 szklanka kremu fioletowego (połącz kolory różowy i fioletowy),
1 szklanka kremu turkusowego (połącz kolory turkusowy i cytrynowożółty),
1 szklanka kremu pomarańczowego (połączenie pomarańczy i odrobiny różu).
Krok 3
Używając szpatułki, nałóż ciapki kolorowego kremu na boki ciasta, zmieniając kolory zgodnie z potrzebami. Sugerujemy wykonanie jednego przesunięcia na raz, a następnie dodanie dekoracji w kształcie serca oraz posypki. Aby ułatwić aplikację, możesz użyć pęsety bezpiecznej dla żywności, aby nałożyć posypkę na ciasto.
Krok 4
Dodaj górną i dolną krawędź.
Przygotuj jeden worek do szprycowania z tylką 1M, a drugi z tylką 32. Używając kątowej szpatułki, pokryj każdy worek różowym, czerwonym, fioletowym, turkusowym i pomarańczowym kremem. Używając woreczka z tylką 32, udekoruj brzeg tortu wokół dna ciasta. Używając woreczka z tylką 1M, udekoruj wierzch tortu. Uzupełnij zawijasy pozostałymi posypkami.
Przydatne wskazówki:
Wykałaczki świetnie nadają się do dodawania żelowego barwnika spożywczego do kremu. Pamiętaj, aby za każdym razem, gdy dodasz więcej koloru, użyć świeżej wykałaczki, aby uniknąć zanieczyszczenia kolorów żelu.