Przepis na waniliowe babeczki
z kremem! Są pyszne.
Szukasz inspiracji na wyjątkowe i pyszne babeczki z kremem? Koniecznie sprawdź przepis od Weroniki. Aż ślinka cieknie.
Przepis na babeczki:
- 80 g masła,
- 140 g cukru,
- 1 łyżka cukru z wanilią,
- 1 jajo,
- 180 g mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/4 łyżeczki soli,
- 200 ml mleka.
Sposób przygotowania:
1. Masło, cukier i cukier z wanilią umieścić w misie miksera i utrzeć do uzyskania puszystej masy.
2. Następnie dodać jajo i wymieszać do połączenia.
3. Dodać suche składniki (przesiane przez sitko) i mleko. Wszystko krótko zmiksować. 4. Ciasto przełożyć do papilotek i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut do suchego patyczka.
Składniki potrzebne na krem:
- 200 g białej czekolady,
- 250 g serka mascarpone,
- 200 ml śmietanki 36%.
Sposób przygotowania:
1. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i wraz ze śmietanką podgrzać na średnim ogniu do rozpuszczenia czekolady.
2. Całość ostudzić i umieścić w lodówce na min. 8 godzin (najlepiej na całą noc).
3. Po schodzeniu, przygotowaną wcześniej śmietankę z czekoladą ubić wraz z serkiem mascarpone do uzyskania gładkiego kremu.
4. Krem przełożyć do worka cukierniczego i ozdobić ostudzone babeczki.
Smacznego! ♥︎
Więcej słodkich inspiracji znajdziesz na profilu Weroniki: https://www.instagram.com/p/CdXqYPEMG0c/