Sprawdź TOP dekoracje stołu na chrzest!
Chrzciny mają miejsce tylko raz w życiu. To przeżycie duchowe, ale również rodzinne, dlatego obchodzimy je w szczególnym stylu. Zapraszamy na przegląd najpiękniejszych ozdób, które sprawią, że Wasi najbliżsi nie będą mogli wyjść z zachwytu.
Chrzest Święty to bardzo ważne wydarzenie w życiu dziecka i całej rodziny, dlatego warto postarać się, aby ten dzień był wyjątkowy dla wszystkich zaproszonych na tę szczególną uroczystość. Jeżeli zdecydowaliście się no to, aby świętować w zaciszu domowym, to warto zadbać o odpowiedni poczęstunek – oczywiście w wersji na słodko.
Personalizacja wypieków
Nieodłącznym elementem każdej większej imprezy jest tort. Biały krem przekładany owocami z pewnością przypadnie do gustu wszystkim gościom. Jednak smak to nie wszystko, równie ważna jest sama prezentacja! Doskonałym pomysłem będzie personalizacja wypieku w zależności od tego, czy małym bohaterem jest chłopiec, czy dziewczynka. Z pomocą przychodzą niebielskie lub różowe cukrowe figurki. Jadalne buciki, smoczki i misie w zestawieniu z waflowymi kwiatkami będą prezentować się fenomenalnie na maślanej masie.
Niepowtarzalny blask
Idealne wykończenie pysznych wypieków nie może się obyć bez odrobiny BLINK, BLINK! Połyskujące cukrowe konfetti lub perełki w akompaniamencie barwnika w sprayu nadadzą subtelnego akcentu każdemu deserowi.
Jeśli kochacie bezy, to wychodzimy z propozycją ich dużych wersji na patyku z ozdobnymi perełkami. Wyglądają obłędnie na niemal każdym wypieku, a smakują jeszcze lepiej!
Forteca makaroników
Świetną alternatywą dla tortu, która przy okazji wywoła nie lada zachwyt, są makaroniki. Te pochodzące z Francji słodkości nie tylko zaskakują apetycznym wyglądem, ale również finezją smaku i różnorodną strukturą. Sprawdź koniecznie nasze propozycje w postaci delikatnie chrupiących ciasteczekstworzonych z bezy i mąki migdałowej. Wystarczy, że przygotujesz do nich ganasz i wszystko połączysz w słodką całość. Ponadto makaroniki warto ułożyć na specjalnym 4-piętrowym stojaku i wykończyć tematycznym topperem.
Składniki na ganasz idealny:
- 200 g białej czekolady,
- 25 g masła w temperaturze pokojowej,
- 25 g miodu,
- 200 ml śmietanki 30%,
- Skórka z połowy cytryny,
- 2 łyżeczki różowego lub niebieskiego barwnika spożywczego.
Sposób przygotowania:
- Do rondelka wlej śmietankę oraz miód i zagotuj.
- Do mieszanki wrzuć pokruszoną białą czekoladę, startą skórkę z cytryny oraz miękkie masło.
- Kiedy całość zgęstnieje, dodaj barwnik, a następnie przelej ganasz do miski i pozostaw do wystygnięcia.
- Przygotowany ganasz przełóż do rękawa cukierniczego i delikatnie nałóż na gotowe makaroniki.
- Całość odstaw jeszcze na 30 minut do lodówki. Jesteśmy pewni, że goście będą wniebowzięci.
Smacznego! ❤️
Jeszcze więcej słodkich inspiracji znajdziesz w naszym sklepie online!