Marzysz o tym, aby opanować sztukę pieczenia i dekorowania tortów do perfekcji? Przychodzimy do Ciebie z propozycją warsztatów, podczas których nauczysz się jak tworzyć jadalne dzieła sztuki w stylu vintage (LAMBETH).
Już 28 stycznia ponownie otworzymy drzwi do naszej słodkiej pracowni! Wszystko to za sprawą szkolenia „Tort od podstaw - NEW AGE VINTAGE” z Joanną Banad. Na tym wyjątkowym spotkaniu dowiesz się nie tylko, jak zrobić idealny biszkopt, krem, czy dodatki, ale również zobaczysz jak poprawnie składać, tynkować i dekorować gotową masę! Całość złożona jest z części teoretycznej oraz praktycznej, dzięki czemu w szybki sposób przyswoisz nową wiedzę i umiejętności.

CZĘŚĆ TEORETYCZNA:
W pierwszej części warsztatów zostanie omówiona receptura na doskonały biszkopt (na szkoleniu pracujemy na gotowych spodach). Następnie każdy z uczestników przystąpi do przygotowania wszystkich potrzebnych dodatków takich jak:
Krem reeses na bazie czekolady i masła orzechowego,
Chrupki czekoladowe,
Konfitura porzeczkowa,
Tynk na bazie szwajcarskiej.
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA:
Na tym etapie uczestnicy nauczą się poprawnie składać, tynkować i dekorować tort!
1. Narzędzia i dodatki cukiernicze niezbędne do przygotowania idealnego tortu, czyli w czym najlepiej upiec biszkopt, w czym składać oraz za pomocą jakich narzędzi go wygładzać i udekorować?
2. Jak stworzyć profesjonalnie wyglądający, a zarazem pyszny tort pokryty kremem maślanym z ostrym rantem? Czyli płótno dla artystycznego popisu.
3. Jak przygotować proste, ale efektowne dekoracje z kremu maślanego, które będą wyglądały jak misterne girlandy?
3. Czym barwić krem maślany i jak zabezpieczać dekoracje na torcie - te z masy cukrowej, papieru waflowego, bezy, czy makaroników?
4. Jak wygląda przepis na najlepszy biszkopt? Wersja klasyczna i kakaowa.
5. Jak przechowywać oraz na czym podawać i jak transportować tort?
Na koniec każdy uczestnik dostanie od nas paczkę z upominkami oraz zabierze ze sobą do domu, przygotowany przez siebie tort! ❤
KIEDY? 28.01.2023 (sobota)
MIEJSCE: Fabryka Cukiernika, Długosza 55, Łódź
CZAS: około 6 godzin
CENA: 500 zł
Serdecznie zapraszamy do naszego świata słodkich wypieków!