Weselne trendy cukiernicze – Sprawdź, jak zrobić wrażenie na gościach!
Szykujesz wesele i chcesz, żeby był to wyjątkowy czas zarówno dla Ciebie i partnera, jak i Twoich najbliższych? Nie zapomnij o słodkim zwieńczeniu ceremonii! Prezentujemy najważniejsze trendy cukiernicze, których nie może zabraknąć na Twoim torcie.
Ostatnie lata należały do delikatnych zdobień i minimalistycznych form w stylu naked cake. W tym roku jednak wszystko się zmienia i na prowadzenie wychodzą olśniewające, pełne rozmachu jadalne arcydzieła. Im więcej zdobień tym lepiej, ale na tym nie koniec… liczy się również rozmiar! Torty w sezonie 2023 będą oszałamiały swoją konstrukcją, dzięki czemu wszyscy zapamiętają je na długie lata.
Jadalny drapacz chmur
W tym roku prym wiodą ogromne, wielopiętrowe torty, które zachwycają swą okazałą formą. Nic w tym dziwnego, w końcu im wyższe będą, tym większe wrażenie zrobią na gościach weselnych. Reguła ta dotyczy również mniejszych uroczystości, dlatego istotne jest odpowiednie rozplanowanie ciasta, aby część z niego zwyczajnie się nie zmarnowała. Z pomocą przychodzą przezroczyste stojaki do umieszczania dekoracji, które nie tylko fenomenalnie wyglądają, ale i posłużą jako jedne z pięter tortu. Efekt wow gwarantowany! Królewski czar
Jak szaleć to szaleć! Ten sezon będzie iście królewski, ponieważ nie zabraknie w nim połyskujących swym blaskiem dekoracji. Do gry wkracza bowiem… jadalne złoto! Metaliczne płatki przepięknie będą komponować się na tle białego kremu i nadadzą mu bardzo eleganckiego wydźwięku. Całość można z powodzeniem wykończyć złotymi, czekoladowymi perełki. Jesteśmy przekonani, że każdy doceni tak zdobiony tort. W końcu kto nigdy nie marzył o zjedzeniu złota? Naturalny rozmach
Dekoracje kwiatowe to nieodłączny element wszystkich tortów. Wcześniej były tylko delikatnym akcentem. Teraz stają się prawdziwą bombą kolorystyczną, która zgrabnie lawiruje pośród maślanej masy. Sztuczne płatki, przeplecione z prawdziwymi czy cukrowymi… . Wszelkie miksy są dozwolone! Tutaj liczy się nie tylko zmysł estetyczny, ale przede wszystkim ich imponująca ilość. Francuski akcent
Makaroniki to francuskie ciasteczka, obok których nie sposób przejść obojętnie. Są pyszne, kruche i słodko rozpływają się w ustach. Zazwyczaj występują osobno w roli deserowej przekąski, jednak coraz częściej zaczynają ozdabiać rozmaite torty. Jeśli szukasz dekoracji, którą pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli, to makaroniki będą strzałem w dziesiątkę.
Ten sezon cukierniczy zdecydowanie odbywa się pod hasłem „więcej znaczy lepiej”, dlatego śmiało eksperymentuj. Wszystkie opisane przez nas pozycje będą również fenomenalnie wyglądały zestawione ze sobą, jako wspólna całość.
Nie bój się słodko szaleć. ❤️