Złoty papier to synonim luksusu, który podnosi rangę słodkości. Jest bardzo plastyczny, dzięki czemu sprawdzi się zarówno jako ozdoba większych wypieków, jak i finezyjny akcent czekoladek, babeczek, czy tartaletek.
Blask i szyk – TOP 3 pomysły
Złoty papier doskonale sprawdzi się jako elegancka dekoracja na tortach weselnych i urodzinowych. Może być użyty do ozdobienia krawędzi wypieku, wykonania efektownych kwiatów czy nawet jako element podkładu pod sam tort.
Czekoladki pokryte złotem jadalnym prezentują się niezwykle efektownie. Można go wykorzystać do owinięcia pojedynczych pralin lub jako delikatną dekorację na górnej powłoce czekoladek, nadając im ekskluzywny wygląd.
Złota powłoka zrobiona na bazie żelatyny jest bardzo plastyczna, dzięki czemu można ją wykorzystać na wiele sposobów. Świetnym pomysłem jest wycięcie z niej różnych kształtów, pokruszenie fragmentów lub nadanie im pożądanej tekstury np. marszczenia.
Efektowne wypieki i wyjątkowe chwile, które utrwalają się z każdym kęsem? Koniecznie sprawdź, jak nasz złoty, jadalny papier prezentuje się na Twoich słodkich arcydziełach.
Więcej inspiracji znajdziesz w naszym sklepie online!