SILIKONOWA FOREMKA DO CZEKOLADEK
Elastyczna nieprzywierająca forma. Wykonana z silikonu.
Wytrzymuje temperatury od -60º do 230º.
Każde z wgłębień wystarczy napełnić rozpuszczoną czekoladą lekko uderzyć formą o blat aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i wstawić formę do lodówki, aby czekolada stężała.
Do foremek można dodać również orzechy, płatki kokosowe lub inne dodatki i zalać czekoladą.
Rada: jeśli chcesz stworzyć dwukolorowe czekoladki wlej najpierw czekoladę w jednym kolorze i pozwól jej stężeć, a następnie uzupełnij czekoladą w innym kolorze.
Silikon nie przywiera do pralinek. Nie trzeba formy natłuszczać, ani obsypywać mąką czy bułką tartą. Jedynie przed pierwszym użyciem zalecamy posmarowanie formy tłuszczem (masłem lub olejem). W formie można przygotować zarówno słodkie, słone i inne smakołyki.
Wymiary formy: 10 x 21 x 1,7 cm
Kolor: brązowy
Materiał: silikon