Foremki do rurek z kremem
Czy chcielibyście zjeść coś słodkiego i pysznego? Chcecie podać coś słodkiego na deser?
Polecamy wspaniałe rurki stalowe, za pomocą których można upiec tak popularne rurki z kremem.
Aby jej upiec, nie potrzebne są specjalne zdolności kulinarne.
Pomocne w pieczeniu i proste w użyciu.
Komplet - 10 sztuk
Wykonanie:
Materiał: blacha ocynkowana wielokrotnego użytku
Produkt nie chłonie zapachów, nie nasiąka płynami.
Łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu.
Wykonany z materiałów bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.
Certyfikat zgodności z wymaganiami UE dotyczącymi kontaktu z żywnością.
Wymiary:
Długość: 12 cm
Średnica górna: 2,7 cm
Średnica dolna: 1,2 cm
PRZEPIS NA CIASTO DO RUREK GRATIS W KOMPLECIE.
Składniki na około 60 rurek:
- pół kilo mąki
- 25 dag masła
- 25 dag kwaśnej gęstej śmietany
- szczypta soli
Ciasto szybko zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce, owinięte w folię. Wyjąć, podsypując mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 cm. Rurkę posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej do szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce. Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić, nabić kremem. Krem: na tę porcję rurek - około 600 ml kremówki (ubić, na koniec dodając 2 łyżki cukru pudru) lub krem karpatkowy.