Zamrażacz do ozdób cukierniczych z czekolady, izomaltu.
Pozwala usprawnić pracę nad wykonywaniem dekoracji, przyspieszając ich zastyganie.
Błyskawicznie przygotowuje powierzchnie wymagające schłodzenia do dalszej pracy.
Polecany do przygotowywania produktów pokrywanych barwnikami o strukturze zamszu.
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem światła.
Pojemnik pod ciśnieniem. Chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50oC.
Stosowany do utrwalania łączeń, czekoladowych elementów w kompozycjach.
W zestawie znajduje się końcówka z szerokim strumieniem gazu do aplikacji na większe powierzchnie oraz końcówka z wężykiem do punktowego schładzania.
Równomiernie rozpylić cienką warstwę na żądaną powierzchnię z odległości 15-20 cm, pozostawić do wyschnięcia.
Pojemność 400ml