Specjalnie opracowany czarny Renshaw Fondant Extra Stretch Extra Smooth Extra Thin
Jest wyjątkowo twardy a zarazem wyjątkowo elastyczny. Dzięki temu idealnie sprawdza się w cieplejszym i bardziej wilgotnym klimacie!
Należy pamiętać, że ta fondant ma mocniejszą konsystencję niż standardowa fondant Renshaw.
Fondant o smaku waniliowym z Wielkiej Brytanii jest bardzo elastyczny, ale jednocześnie mocny i nie skleja się. Dzięki gładkiej powierzchni doskonale nadaje się do pokrywania ciast, ale można z niego także wykonać piękne dekoracje.
Na pokrycie okrągłego ciasta o średnicy 24 - 26 cm lub kwadratowego ciasta o wymiarach 20 x 20 cm potrzeba około 500 gramów fondantu.
Produkt ten jest odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Porada dla alergików: wyprodukowano w fabryce przetwarzającej orzechy.
Zawartość: 1kg
Składniki: cukier, syrop glukozowy, substancja utrzymująca wilgoć (E422), olej palmowy, emulgator (E471), barwnik (E153), stabilizatory (E413, E466), substancja konserwująca (E202), aromat.