Polewa różowa dekoracyjna przeznaczona do oblewania i dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych;
polewa nie zawiera glutenu, przygotowana jest na bazie cukru, tłuszczu roślinnego oraz masła kakaowego;
zapakowana jest w butelkę z tworzywa nie przepuszczającą światła z wygodnym korkiem ułatwiającym dozowanie i oblewanie.
Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), masło kakaowe (5%), substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat, substancja konserwująca: tokoferol (E306), barwnik: węglan wapnia (E170), koszenila (E120); może zawierać śladowe ilości mleka i siarczynów.
Sposób użycia:
- odkręcić główną nakrętkę i wstawić butelkę do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund (moc 800 W),
- po podgrzaniu zakręcić butelkę i energicznie wstrząsnąć w celu dokładnego wymieszania produktu,
- po dokładnym wymieszaniu odkręcić małą nakrętkę i przystąpić do dekorowania.
Opakowanie: 180 g (butelka z wygodną końcówką ułatwiającą dozowanie polewy)
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
(maksymalna temperatura składowania to 25°C); chronić przed działaniem światła słonecznego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 2530/605 kJ/kcal
- tłuszcz: 44,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 36,0 g
- węglowodany: 51,0 g
- w tym cukry: 46,0 g
- białko: 0,0 g
- sól: 0,01 g