Glukoza cukiernicza w postaci syropu to wysokiej jakości dodatek niezbędny w cukiernictwie. Używa się jej do słodzenia (lub dosładzania, łącznie z cukrem) wielu produktów spożywczych, np. lodów, wypieków, soków i napojów. W cukiernictwie glukoza służy również do produkcji masy cukrowej (zarówno tej najprostszej do obkładania tortów, jak i lukrów plastycznych do modelowania). Glukoza reguluje proces krystalizacji, co sprawia, że masa się nie kruszy. Można jej również używać do uplastyczniania czekolady.
Syrop glukozowy pszenny ma konsystencję płynnego miodu. Widoczne podczas przelewania pęcherzyki powietrza są całkowicie naturalne i nie mają wpływu na właściwości. Może być używany do lodów, soków, innych napojów, pierników i wielu innych wyrobów.
Wyprodukowana przez firmę FoodColours, która słynie ze swych barwników
Sposób użycia:
W celu słodzenia lub dosładzania dodawać wedle uznania.
Przy produkcji masy cukrowej dodawać według przepisu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Porada:
Dodany do pieczywa sprawia, że skórka szybciej zbrązowieje.
Drożdże z dodatkiem glukozy szybciej wyrastają.
Przyspiesza fermentację domowego wina.
Opakowanie 500g