WAŁEK DO CIASTA WYCINAK DO ROGALIKÓW
Polecamy wałek do ciasta, który jest pomocny w przygotowaniu domowych wypieków.
Wałek służy do wykonywania rogalików i croissantów.
Ciasto francuskie lub drożdżowe rozwałkowujemy na grubość 1 cm. Za pomocą wałka, obracając go po cieście, tworzymy trójkąty o wymiarach 17x10 cm. Na powstałe w ten sposób trójkąty nakładamy przygotowany farsz.
Trójkąty zwijamy i powstają w ten sposób wspaniałe rogaliki. Smarujemy je delikatnie białkiem lub posykujemy grubym cukrem i wkładamy do piekarnika.
Wykonanie:
- Materiał: tworzywo sztuczne
- Produkt nie chłonie zapachów, nie nasiąka płynami.
- Łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu.
- Wykonany z materiałów bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.
- Certyfikat zgodności z wymaganiami dotyczącymi kontaktu z żywnością.
Wymiary:
- Długość: 40 cm
- Szerokość: 6,5 cm